Vaktjävel

Berättelser och tankar från en ordningsvakt

Semesteruppdatering

Hoppas ni har haft en trevlig sommar hittills, och att den blir minst lika trevlig framöver!

Som ni vet har jag semester, som än så länge nästan uteslutande ägnats åt att hjälpa min nya inneboende att flytta in, och meka runt i lägenheten.
Isolera fönster, fixa balkong, dra kablar, rensa skåp, och så vidare.
Jag har också varit uppe på Höga Kusten för att hälsa på en släkting, och jag passade på att knäppa ett par bilder… på mat dock, så jag tänker inte dela med mig.

I fjol när jag var uppe så var jag ute på ett ställe som heter Rotsidan, och som enklast beskrivs som en otroligt vidsträckt klippstrand.
Det är fantastiskt vackert, och jag tycker det är väldigt imponerande. Hela området är förvisso väldigt imponerande tycker jag, eftersom geologin och den biologiska mångfalden är oerhört mycket mer påtaglig där än i till exempel här hemma i Stockholm.

Rotsidan

Vågorna har format de här klipporna under de tusentals år då havet sköljt över dem.

Blev dock en hastig hemresa från Höga Kusten härom veckan, då ”min” krögare ringde och sa att han hade stora problem med att få in en OV till lördagskvällen, så istället för att stanna kvar i några dagar och bara ta det lugnt åkte jag med resten av familjen hemåt under fredagen, och jobbade ett riktigt skoj krogpass på lördagen.
Jag lyckades ju dock pricka in krogjobb samma dag som det var ‘cruising’ på Sveavägen, och Pride-parad på Södermalm, så trafiksituationen var lite kämpig, men fram kom jag.
Och när jag kör förbi stället där jag jobbar så ser att det är överfullt med människor; folk står till och med ute i gatan och dricker.
Jag parkerar bilen och får väl ett litet stresspåslag, men efter några få minuter när jag bytt skor och promenerat bort till krogen så har merparten av folket gått in i lokalerna, och de som är utomhus har trängt ihop sig på uteserveringen. Problem solved, dessutom utan att jag behövde lösa det. Perfekt!

Nu är det dock åter i semesterläge; halvliggandes på soffan, spelandes FIFA 12, DiRT 3, och lite annat smått och gott.
Det kan hända att jag dricker schyssta drinkar på tequila också…

Acapulco Flower, en drink jag i princip snubblade över av misstag.
Det är ett misstag jag definitivt inte ångrar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: